2021. augusztus 4.
Domonkos napja van

HÚSÉTELEK > Sertéshússal


Fotó: Hemző Károly

Tarjás-cukkinis
sertésrolád

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 nagy, sárga és piros húsú paprika
  • 2 ek. borecet
  • só, bors
  • 2 gerezd+1 nagyobb fej fokhagyma
  • 4 ek. (extra vergine) olívaolaj
  • 1 zsenge cukkini
  • 40 g reszelt füstölt sajt
  • 2 nagy szelet sertéscomb vagy pulykamell (300 g/szelet)
  • 1 ek. paprikakrém
  • 6 vékony szelet főtt tarja
  • 2+2 ek. olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 közepes fej hagyma
  • 800 g krumpli
  • 1 ágacska rozmaring (10 cm-es)
  • 2-3 szál petrezselyem
  • 2-4 bazsalikombóbita
A
B
C
D
E

1. Először (akár előző nap) a sült paprikát készítjük el: a paprikákat megmossuk, alufóliával bélelt tepsibe fektetjük (hogy kevesebbet kelljen mosogatni!), és 220 °C-ra előmelegített sütőben, többször megforgatva barna csíkosra-foltosra sütjük őket (kb. 30 perc). Nagyobb méretű nejlontasakba zárva 10-15 percig pihentetjük (A), aztán felvágjuk a tasakot, lehúzzuk a paprikák héját (B), és nem túl mély tálra rendezzük.

2. Az öntethez a paprikák levét tálkába szűrjük, elkeverjük a borecettel, 1/4 kk. sóval, kevés frissen őrölt borssal, 2 gerezd áttört fokhagymával, az apránként hozzáadott olívaolajjal, és a paprikákra locsoljuk. Tálalásig szobahőmérsékleten érleljük (ha előzőleg készítjük el, gondosan letakarva a hűtőben tároljuk, de tálalás előtt fél órával kivesszük, hogy a dermedt olaj felengedhessen).

3. Miközben a paprika sül, a cukkini két végét levágjuk, hosszanti szeletekre gyaluljuk, meghintjük egy kevés sóval. A hússzeleteket leöblítjük, folpackkal letakarva kiverjük-elvékonyítjuk, megkenjük a paprikakrémmel (C), beterítjük a cukkiniszeletekkel, megszórjuk a sajttal, végül tetejükre fektetjük a tarjaszeleteket (D). Hosszanti irányban egymásra hajtjuk-feltekerjük a hússzéleket, fogvájóval sűrűn megtűzzük, a fogvájók előtt és után, keresztezve, mintha cipőt fűznénk be, vékony zsineggel megkötözzük-összefogjuk a roládokat (E), bedörzsöljük sóval és borssal.

4. A hústekercseket sütőedénybe fektetjük, meglocsoljuk 2 ek. olajjal és a borral, melléjük dobjuk a gerezdekre szelt hagymákat, valamint a félbevágott fokhagymafejet. Letakarjuk, 180 °C-os sütőben 30 percig pároljuk, majd fedetlenül pirosra sütjük (további 25-30 perc).

5. A körethez a krumplit meghámozzuk, megmossuk, közepes méretű sütőtálba gyaluljuk. Összekeverjük 1/2 kk. sóval és 2 ek. olajjal, megszórjuk a rozmaringlevélkékkel, és ugyancsak a sütőben aranysárgára sütjük (ha nem légkeveréses a sütőnk, félidőben megcseréljük a két sütőedényt).

6. A hústekercseket vágólapra emeljük, alufólia alatt 5-8 percig pihentetjük. Eltávolítjuk a zsineget és a fogvájókat, nem túl vékonyan felszeleteljük, tálra rendezzük. Köréjük szedjük a zsírtalanított pecsenyealjat, meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel, bazsalikommal díszítjük, és a burgonya, valamint a sült paprika kíséretében tálaljuk.

Italajánlat:

Száraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

2 óra

Energiatartalom:

813 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tésztában sült
húsvéti sonka

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Húsos
lilahagymatorta

Brassói
aprópecsenye

Mexikói fasírt

Spenótos szűzérmék
krumplipüréágyon

Ananászos-sonkás
sertésszelet

A húsvéti sonkáról

Rántott szelet
őszibarackos
paprikachutney-val

Uborkás
fasírtroládok

Kalocsai
töltött sertéscomb

Szűzpecsenye
tejszínes uborkával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: