VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák

Fotó: Hemző Károly
Feta sajtos falatkák
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 piros, vastag húsú (kaliforniai) paprika
- 2 ek. vörösborecet
- só, bors
- 4 ek. (extra vergine) olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 250 g feta sajt
- 16 bazsalikomlevél + a díszítéshez
- 16 fekete olívabogyó (kalamata)
1. Egy nappal fogyasztás előtt a paprikákat megmossuk, szárukat-csumájukat és magjaiat eltávolítjuk, mindegyiket 4 szeletre vágjuk. Héjas oldalukkal fölfelé alufóliával bélelt tepsibe fektetjük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben puhára sütjük (15 perc).
2. Kivesszük a sütőből, 10 percre letakarjuk alufóliával, aztán könnyedén lehúzzuk a héjukat,
és zárható dobozba-tálba tesszük. A borecetet simára keverjük ízlés szerint sóval, frissen őrölt borssal, az áttört fokhagymával és az apránként hozzáöntött olajjal. Meglocsoljuk vele a paprikát, lefedjük, és hidegre tesszük.
3. Fogyasztás előtt a sajtot 32 kisebb kockára vágjuk. A bazsalikomot megmossuk, az olívabogyókat lecsepegtetjük. A paprikaszeleteket kiemeljük a pácléből, mindegyikre 1 bazsalikomlevelet és 1 sajt-kockát fektetünk, azután feltekerjük, fogvájóval megtűzzük, és nagyobb tál közepére csinosítjuk.
4. A maradék 16 sajtkockába beletűzzük a fogvájóval átszúrt olívabogyókat, a paprikafalatkák köré rendezzük, meglocsoljuk a paprika maradék páclevével, és bazsalikommal díszítve italkorcsolyaként, előételként kínáljuk. Friss bagett- vagy kiflikarikákat adhatunk hozzá.
Italajánlat:
Könnyű fehér- vagy vörösbor, rozé, sör
Elkészítési idő:
50 perc
+ 20 perc
Energiatartalom:
281 kcal/adag
Nehézségi fok: