2020. július 6.
Csaba napja van

LEVESEK > Gyümölcslevesek


Fotó: Hemző Károly

Hideg dinnyeleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 g érett nektarin vagy őszibarack
  • 4 ek. citromlé
  • 1/2 sárga húsú sárgadinnye (400 g)
  • 1/2 kg görögdinnye
  • 5 dl édeskés, muskotályos fehérbor
  • 4 ek. méz
  • 2 csipet őrölt fahéj
  • 1 púpozott ek. étkezési keményítő
  • néhány mentalevél

1. A nektarinokat/őszibarackokat megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, felaprózzuk, azonnal meglocsoljuk a citromlével, hogy meg ne barnuljanak. A sárgadinnyéket felvágatlanul megmossuk, megtörölgetjük, félbevágjuk, magjaikat és szakállkájukat eltávolítjuk (1/2-1/2 sárgadinnyét folpackba csomagolva eltesszünk a hűtőbe, majd más alkalommal elfogyasztjuk). A görögdinnye héját nedves kendővel megtöröljük, magjait – amennyire lehet – kiemeljük.

2. A dinnyék húsából karalábévájóval összesen 28-30 golyót formálunk, félretesszük a díszítéshez. A maradék dinnyehúst evőkanállal kivájjuk, majd a borral, a mézzel és a fahéjjal együtt a sárgabarackhoz keverjük. Fedő alatt, mérsékelt tűzön 15 percig forraljuk, végül péppé turmixoljuk.

3. Az étkezési keményítőt 2 ek. hideg vízzel simára keverjük, a leveshez adjuk, és éppen csak felforraljuk. Hideg vízbe állítva kihűtjük, azután lefedjük, és 3 órára betesszük a hűtőszekrénybe.

4. Tálaláskor erőleveses-csészékbe vagy mély üvegtálkákba szedjük a levest, arányosan elosztva beletesszük a dinnyegolyókat, és mentalevélkékkel díszítve kínáljuk. Külön tálkában vaníliás cukorral ízesített tejszínhabot adhatunk hozzá.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

35 perc
+3 óra hűlési idő

Energiatartalom:

289 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Grillmártások

Tzatzikivel töltött
paradicsom

Görög zöldbableves
feta sajttal

Joghurtos
sütőtökkrémleves

Padlizsános szendvics
tükörtojással

Mediterrán halfilé

Szezámos rántott ponty
kapros uborkával

Mediterrán saláta

Mediterrán
húsos salátatál

Feta sajtos-
tonhalas babsaláta

Hideg
sárgabarackleves

Padlizsánkrémmel
töltött paprika
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: