2021. június 23.
Zoltán napja van


Fotó: Elendel

Epres túróhabkrém

Hozzávalók 4 személyre:

  • 300 g eper
  • 2 ek. citromlé
  • 4 ek. citrom- vagy mandulalikőr (limoncello vagy Amaretto)
  • 250 g ricotta vagy natúr krémtehéntúró
  • 80 g porcukor
  • 2 tasak bourbon vaníliás cukor (20 g)
  • 2 tasak habfixáló (10 g/tasak)
  • 2 dl tejszín
  • néhány citromfű- vagy mentalevélke

1. Az epret, megmossuk, megtisztítjuk, 100 g-ot félreteszünk a díszítéshez, a többit felaprózzuk, meglocsoljuk a citromlével és a likőrrel, majd néhány pörgetéssel péppé turmixoljuk.

2. Összekeverjük a ricottát, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a habfixálót, végül hozzáadjuk az eperpürét. A tejszínt kemény habbá verjük, több részletben kíméletesen beleforgatjuk a krémbe, majd 4 tömzsi pohárba vagy karcsú kehelybe, illetve tálkába szedjük. Folpackkal letakarjuk, és legalább 2 órára betesszük a hűtőszekrénybe.

3. Tálalás előtt a félretett eperszemeket félbe-/negyedbe vágjuk, és belenyomkodjuk a krémbe. Citromfű-/mentalevélkékkel díszítve kínáljuk.

 

 

Tippek:

– díszítés előtt megszórhatjuk a krém tetejét pirított mandulával, vágott natúr pisztáciával vagy csokoládéforgáccsal;

– külön tálkában (vagy spray formájában) tejszínhabot kínálhatunk hozzá.

 

Kategóriák:

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+2 óra hűlési idő

Energiatartalom:

318 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek

Nem található recept.
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: