
Fotó: Elendel
Epres túróhabkrém
Hozzávalók 4 személyre:
- 300 g eper
- 2 ek. citromlé
- 4 ek. citrom- vagy mandulalikőr (limoncello vagy Amaretto)
- 250 g ricotta vagy natúr krémtehéntúró
- 80 g porcukor
- 2 tasak bourbon vaníliás cukor (20 g)
- 2 tasak habfixáló (10 g/tasak)
- 2 dl tejszín
- néhány citromfű- vagy mentalevélke
1. Az epret, megmossuk, megtisztítjuk, 100 g-ot félreteszünk a díszítéshez, a többit felaprózzuk, meglocsoljuk a citromlével és a likőrrel, majd néhány pörgetéssel péppé turmixoljuk.
2. Összekeverjük a ricottát, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a habfixálót, végül hozzáadjuk az eperpürét. A tejszínt kemény habbá verjük, több részletben kíméletesen beleforgatjuk a krémbe, majd 4 tömzsi pohárba vagy karcsú kehelybe, illetve tálkába szedjük. Folpackkal letakarjuk, és legalább 2 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
3. Tálalás előtt a félretett eperszemeket félbe-/negyedbe vágjuk, és belenyomkodjuk a krémbe. Citromfű-/mentalevélkékkel díszítve kínáljuk.
Tippek:
– díszítés előtt megszórhatjuk a krém tetejét pirított mandulával, vágott natúr pisztáciával vagy csokoládéforgáccsal;
– külön tálkában (vagy spray formájában) tejszínhabot kínálhatunk hozzá.
Kategóriák:
Elkészítési idő:
30 perc
+2 óra hűlési idő
Energiatartalom:
318 kcal/adag
Nehézségi fok: