2021. június 23.
Zoltán napja van


Fotó: Elendel

Epres-kivis citromkrém

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 pohár natúr krémjoghurt (125 g/pohár)
  • 200 g ricotta vagy krémtehéntúró
  • 2 ek. méz
  • 2 zöldcitrom (lime)
  • 250 g eper
  • 2 ek. porcukor
  • 4 nagyobb kivi
  • 4 citromfűbóbita

1. A joghurtot és a ricottát/krémtehéntúrót simára keverjük a mézzel. A zöldcitromokat megmossuk, az egyik héját tálkába reszeljük, mindkettő levét kinyomjuk és átszűrjük, felét a joghurtos ricottához adjuk. 4 csinos pohárba vagy tálkába szedjük, tetejét elsimítjuk, folpackkal letakarjuk, és 2 órára behűtjük.

2. Közben az eperszemeket megmossuk, jól lecsepegtetjük, leveleiket-csumájukat kiemeljük, kisebb darabokra vágjuk és a reszelt zöldcitromhéjhoz adjuk. Megszórjuk a porcukorral, meglocsoljuk a maradék zöldcitromlével, lefedjük, hidegre tesszük.

3. Tálalás előtt meghámozzuk a kiviket, félbe-negyedbe vágjuk, felszeleteljük, és lazán összeforgatjuk az eperrel. Arányosan elosztva, levével együtt a krém tetejére halmozzuk, és citromfűbóbitákkal díszítve kínáljuk. Egyszerű, elronthatatlan, finom!

 

 

Tippek:

– Az epersalátát 3-4 ek. narancs- vagy mandulalikőrrel is bolondíthatjuk (persze, ha gyerek nem kap belőle).

– Még bársonyosabb lesz a krém (bár megdobja a kalóriatartalmát), ha 1,5-2 dl tejszínhabbal lazítjuk.

– A pohár aljára 2-3 eltördelt babapiskótát is szórhatunk, amelyet rummal/brandyvel megöntözünk.

 – Rétegezhetjük 350-400 g mélyhűtött málnával vagy erdei gyümölcskeverékkel is, amelyet fagyosan szórunk a poharakba – mire felenged, szép cirmosra festi a krémet.

 

 

Kategóriák:

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+2 óra hűlési idő

Energiatartalom:

258 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek

Nem található recept.
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: