
Fotó: Hemző Károly
Kókuszcsók
Hozzávalók kb.60 darabhoz:
- 30 g cukrozott narancshéj
- 1 kk. sütőpor
- 100 g finomliszt
- 100 g lágy vaj/margarin
- 150 g porcukor
- 2 tojás
- 50 g reszelt étcsokoládé
- 150 g kókuszreszelék
- 60 db minyon-papírtálka (felül 5 cm átmérőjű)
1. A cukrozott narancshéjat apróra-finomra vágjuk. A sütőport összekeverjük a liszttel. A vajat/margarint habosra keverjük előbb a porcukorral, majd az egyenként hozzáadott tojásokkal. A masszához keverjük a csokoládét, 100 g kókuszreszeléket, a narancshéjat, végül kanalanként beleforgatjuk a lisztet.
2. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. (légkeveréssel 170 °C-ra). A masszát sima csőrős habzsákba szedjük, és 3/4 rész magasságig megtöltjük vele a minyon-papírtálkákat (sülés közben jócskán megnőnek!). Tepsikbe sorakoztatjuk őket, és 15 percig sütjük. Tetejüket még forrón megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel, és a rácsra rakosgatva hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Cukrozott narancshéj helyett használhatunk friss narancshéjat is: a narancsot alaposan megmossuk, szárazra töröljük, színes külső héját, a fehér hártya nélkül, lehántjuk, és fél gyufaszál vékonyságúra vágjuk vagy szálasra reszeljük.