2020. december 2.
Melinda napja van


Fotó: Hemző Károly

Tárkonyos-húsos sütőtökleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 g sovány sertéscomb/csirke-/ pulykamellfilé
  • 400 g sütőtök
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g burgonya
  • 2 szál szárzeller
  • 1/4 piros húsú paprika
  • 5-6 friss tárkonylevél / 1-2 csipet őrölt tárkony
  • 2 ek. olaj
  • 1 kk. pirospaprika
  • só, bors
  • 200 g tejföl
  • 1 ek. rétesliszt
  • 1-2 ek. tárkonyecet

1. A húst leöblítjük, lecsepegtetjük, 2x2 cm-es kockákra aprózzuk. A sütőtököt megmossuk, meghámozzuk, magjait-szakállkáját kivájjuk. A hagymát, fokhagymát, burgonyát és a szárzellert megtisztítjuk, a hagymát finomra, a sütőtököt és a burgonyát a húshoz hasonló kockákra, a zellert 1 cm-es karikákra, a paprikát kisebb rombuszokra, a tárkonyleveleket apróra vágjuk.

2. Felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát. Rádobjuk a húst, élénk tűzön 2 percig pirítjuk, aztán (a paprika kivételével) hozzáadjuk a többi felaprózott zöldséget is, és további 1-2 percig pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával és a tárkonnyal, felöntjük 1,3 liter vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és félig lefedve 20 percig főzzük.

3. Elkeverjük a réteslisztet a tejföllel és 1 merőkanál főzőlével, a leveshez öntjük, szelíd forralással 4-5 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, tárkonyecettel ízesítjük, végül megszórjuk a paprikakockákkal, és néhány friss tárkony- vagy egyéb zöldfűszerlevéllel díszítjük. Külön csészében további tejfölt kínálhatunk hozzá.

Kategóriák:

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

226 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek

Nem található recept.
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: