2021. augusztus 1.
Boglárka napja van

LEVESEK > Gyümölcslevesek


Fotó: Hemző Károly

Hideg
sárgabarackleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 biocitrom
  • 800 g érett sárgabarack
  • 1 dl félszáraz fehérbor
  • 150 g kristálycukor
  • 1 kisujjnyi fahéj
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 4 szép fürt ribizli
  • néhány mentalevél

1. A citromot alaposan megmossuk, lehántunk róla 2 kisujjnyi héjat, a levét kinyomjuk és átszűrjük. A sárgabarackot megmossuk, 4 nagyobbat félreteszünk a díszítéshez, a többit 2 percre forró, majd hideg vízbe vízbe dobjuk (nem áztatjuk!). Meghámozzuk, kimagozzuk, lábaskába tesszük, és azonnal megöntözzük a citromlé felével, valamint a borral.

2. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a citromhéjat, 1 csipet sót és 7,5 dl vizet, majd a forrástól számított 5 percig főzzük. Kidobjuk belőle a fűszereket és a citromhéjat, botmixerrel péppé turmixoljuk, felforraljuk.

3. 1,5 dl hideg vízben elkeverjük a pudingport és a tejfölt, a leveshez keverjük, éppen csak sűrűsödésig forraljuk. Hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük, majd legalább 3 órára hidegre tesszük.

4. Tálaláskor a levest csészékbe-tálkákba szedjük. A ribizlifürtöket leöblítjük, a félretett 4 barackot kettévágjuk, kimagozzuk, és meghintjük a maradék citromlével. A tejszínt félkemény habbá verjük, 1-1 evőkanálnyit púpozunk a leves tetejére, beleültetjük-nyomkodjuk a felezett barackokat, végül a ribizlivel és mentalevélkékkel díszítve kínáljuk.

Fontos:

Ha gyerek is kap belőle, a bort elhagyjuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+4 óra hűlési idő

Energiatartalom:

450 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 9 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 9 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Padlizsánkrémleves

Tejszínes
cukkinikrémleves

Téli minestrone
csicseriborsóval

Mediterrán káposztaleves
sajtgaluskával

Görög zöldbableves
feta sajttal

Gyömbéres
sütőtökleves

Céklakrémleves
palacsintametélttel

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Hideg szilvakrémleves
habgaluskával

Zöldborsós újhagyma-
krémleves retekkel

Karfiol-brokkoli
krémleves

Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: