2020. szeptember 23.
Tekla napja van


Fotó: Hemző Károly

Csirkecomb chilis szőlőkörettel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagyobb csirkecomb
  • 1 ek. grillfűszersó
  • 2 ek. olaj
  • 1+1 dl száraz fehérbor
  • 600 g burgonya
  • só, bors
  • 1 kis chilipaprika
  • 400 g fehér csemegeszőlő
  • 1+1 ek. vaj/margarin
  • 1 ek. kristálycukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 rúd fahéj
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 dl tejszín
  • 2-3 szál petrezselyem
  • 1 ek. pirított gyalult mandula

1. A csirkecombokat megmossuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, sütőedénybe tesszük, meglocsoljuk az olajjal és 1 dl borral. Lefedjük, 180 °C-ra előmelegített sütőben, 30 percig pároljuk, aztán fedetlenül aranybarnára sütjük (20 perc).

2. Közben a körethez meghámozzuk a burgonyát, apróra felkockázzuk, és enyhén sós vízben feltesszük főni. A szőlőkörethez apró kockákra vágjuk a chilipaprikát, a szőlőt megmossuk és leszemezzük. 1 ek. vajban/margarinban megpirítjuk a cukrot, felöntjük a maradék 1 dl borral és a citromlével, beledobjuk a fahéjat, majd addig forraljuk, amíg a cukor fel nem olvad. Beleszórjuk a szőlőt, a chilipaprikát, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, éppen csak összeforraljuk, csinos tálba szedve melegen tartjuk.

3. A burgonyagaluskához a hagymát felaprózzuk, 1 ek. vajban/margarinban megfonnyasztjuk. A burgonyát leszűrjük, a felforrósított tejszínnel megtörjük, végül hozzáadjuk a hagymát. Két egymásba forgatott evőkanállal nagy galuskákat formálunk belőle, lapos tálra rendezzük. Melléjük fektetjük a csirkecombokat, tetejüket meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel, és a mandulával megszórt szőlőkörettel kínáljuk.

Italajánlat:

Száraz fehérbor.

 

Kategóriák:

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

568 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek

Nem található recept.
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: