2020. augusztus 9.
Emőd napja van


Fotó: Hemző Károly

Camembert sajtfalatkák

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 2 szál zellerzöldje
  • 1 csokor snidling
  • 125 g tejszínes, natúr sajtkrém (pl. Philadelphia)
  • só, őrölt fehér bors
  • 2 korong félérett camembert sajt (125 g/darab)
  • 80 g parmai, serrano vagy speck sonka papírvékonyságú szeletekben
  • 4-5 koktélparadicsom

1. A zöldfűszereket leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet. A petrezselyem és a zeller leveleit lecsipkedjük, 16 zellerlevelet félreteszünk a díszítéshez, a többit a petrezselyemmel és a snidlinggel együtt finomra aprítjuk. A sajtkrémet habosra keverjük, hozzáadjuk a zöldfűszereket, ízlés szerint sót és őrölt fehér borsot.

2. A camembert sajtokat (ne legyenek túlságosan érettek!) két azonos vastagságú lapra vágjuk, vágott oldalukat megkenjük az arányosan elosztott sajtkrémmel. A 2 alsó lapot befedjük 8-8 zellerlevéllel úgy, hogy csipkés szélük kissé „kilógjon” majd a sajtlapok közül. Beterítjük a sonkaszeletekkel, aztán sajtkrémes oldalukkal lefelé tetejükre fordítjuk a maradék 2 sajtlapot, kissé összenyomkodjuk. Fedeles dobozba zárva fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.

3. Tálalás előtt a paradicsomokat megmossuk, szárazra töröljük, elnegyedeljük. A camembert-tortácskákba 8-8 fogvájót szúrunk, 8-8 gerezdre vágjuk, és a fogvájók hegyén átszúrt paradicsomgerezdekkel díszítjük. Friss rozskenyér, bagett, ropogós kiflikarikák kíséretében italkorcsolya, hidegbüfé részeként kínáljuk.

Kategóriák:

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc

Energiatartalom:

80 kcal/darab

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek

Nem található recept.
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: