2020. augusztus 13.
Ipoly napja van


Fotó: Elendel

Krumplisaláta pesztóöntettel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g vágott zöld hüvelyű bab (mélyhűtött)
  • 2,5 dl zöldségleves kockából
  • 80 g kész bazsalikompesto
  • 4 ek. bazsalikomos balzsamecet
  • 4 ek. (extra vergine) olívaolaj
  • 1/2 kk. kristálycukor
  • 1-2 szál petrezselyem
  • néhány bazsalikombóbita
  • 200 g koktélparadicsom
  • 30 g parmezán sajt (egyben)

1. A krumplit megmossuk, héjában, enyhén sós, bő vízben puhára főzzük (20 perc), majd leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk. Közben 5 dl vizet felforralunk a meghámozott fokhagymagerezdekkel és egy kevés sóval, beledobjuk (fagyos állapotban) a zöldbabot, 7-8 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük.

2. Nagyobb-mélyebb tálban elkeverjük a zöldséglevest, a pesztót, a balzsamecetet, az olívaolajat, és a cukorral, ízlés szerint sóval, frissen őrölt borssal fűszerezzük.

3. A krumplit meghámozzuk, kb. 3x3 cm-es kockákra vágjuk, a zöldbabbal együtt beleforgatjuk a pesztós öntetbe, letakarjuk, és szobahőmérsékleten, olykor megkeverve 30 percet pihentetjük. Közben a zöldfűszereket és a paradicsomokat leöblítjük, ez utóbbiakat elnegyedeljük, 8-10 gerezd kivételével a salátához adjuk.

4. Tálalás előtt lazán átkeverjük a salátát, burgonyahámozóval a tetejére gyaluljuk a parmezán sajtot, végül a félretett paradicsommal, bazsalikombóbitákkal és petrezselyemlevelekkel díszítjük. Remek egytálsaláta, de frissen sült szárnyashús mellé is kínálhatjuk.

Tippek:

- Ízesíthetjük 1 közepes fej vékonyan felkarikázott és citromlében érlelt lilahagymával is.

- Olívás vagy aszalt paradicsomos kenyeret adhatunk hozzá, amely még inkább kiemeli az étel mediterrán jellegét.

Kategóriák:

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

355 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek

Nem található recept.
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: