2020. augusztus 13.
Ipoly napja van


Fotó: Hemző Károly

Sangria - spanyol italkülönlegesség

Hozzávalók 8 személyre:

  • 2 nagy (bio) narancs
  • 1 biocitrom
  • 2 őszibarack
  • 7 dl félédes vörösbor
  • 1 dl brandy
  • 1 szál menta
  • 7 dl jól behűtött száraz pezsgő /habzóbor
  • jégkockák

1. Fogyasztás előtt egy nappal a narancsot és a citromot forró, folyó víz alatt gondosan megmossuk, szárazra töröljük. Héjastól felkarikázzuk, és egy 3-4 literes kancsóba, bólés kehelybe vagy üvegtálba tesszük. Az őszibarackokat forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, kimagozzuk, gerezdekre szeljük és a kehelybe szórjuk. Meglocsoljuk a borral és a brandyvel, beletesszük a megmosott mentaszálat, letakarjuk, legalább 10-12 órára behűtjük.

2. Tálaláskor felöntjük a pezsgővel/habzóborral, és bólés poharakban, vörösboros gömbkelyhekben, jégkockák kíséretében kínáljuk.

Tippek:

Más gyümölcsökkel is készíthető; alkoholmentes változatához elhagyjuk a brandyt, a bor helyett piros szőlőlét használunk, és pezsgő helyett buborékos ásványvízzel „lazítjuk", a többi ugyanaz.

Kategóriák:

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

25 perc
+ 24 óra hűlési idő

Energiatartalom:

165 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek

Nem található recept.
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: