TÉSZTASÜLTEK > Pizzák és lepények

Fotó: Hemző Károly
Alaprecept –
Gyors paradicsomkrém
pizzához
Hozzávalók kb. 300 g-hoz:
- 1 nagy fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. (classico) olívaolaj
- 1 doboz konzerv darabolt paradicsom (400 g)
- tengeri só
- őrölt feketebors
- 1/2 kk. kristálycukor
- néhány bazsalikomlevél és -bóbita
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, és megfonnyasztjuk a felforrósított olajban. Hozzáadjuk a paradicsomot levével együtt, félig lefedve 15 percig forraljuk-sűrítjük. Csak a végén sózzuk, borsozzuk, édesítjük, frissen vágott bazsalikomlevelekkel illatosítjuk, hagyjuk kihűlni. Ha finom-kenhető pürét szeretnénk, botmixerrel péppé turmixoljuk.