2020. október 23.
Gyöngyi napja van


Fotó: Elendel

Fűszeres tarja kapros káposztával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet kicsontozott tarja (150-180 g/db)
  • 1 ek. (csípős) paprikakrém
  • só, bors
  • 4+2 ek. olaj
  • 800 g zsenge káposzta
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 nagy csokor kapor
  • 1 ág rozmaring (15-20 cm-es)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl félszáraz fehérbor
  • 1-2 koktélparadicsom
  • rózsabors

1. A tarjaszeleteket folpackkal letakarjuk, kissé kiverjük-elvékonyítjuk. Mindkét oldalukat megszórjuk frissen őrölt borssal, bekenjük az arányosan elosztott paprikakrémmel, majd üveg-/porcelántálba fektetjük, és meglocsoljuk 4 ek. olajjal. Lefedjük, 2-3 órán (vagy egy éjszakán) át a hűtőben pácoljuk.

2. A káposztát megtisztítjuk, 2-3 cm széles csíkokra szeljük. A kaprot leöblítjük, néhány szálat félreteszünk a díszítéshez, a többit finomra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprózzuk, üvegesre fonnyasztjuk 2 ek. olajban. Rádobjuk a kapor felét, 1 perc múlva a káposztát, sózzuk, borsozzuk, egy kevés vizet adunk hozzá, fedő alatt majdnem puhára-ropogósra pároljuk, végül megszórjuk a maradék kaporral.

3. A hússzeleteket a pácolajjal együtt felforrósított serpenyőbe tesszük, megkapatjuk. Kissé megsózzuk, melléjük dobjuk a rozmaringot és a szétlapított fokhagymagerezdeket, felöntjük a borral, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Tálra rendezzük, megszórjuk néhány szem durvára tört rózsaborssal, paradicsommal díszítjük, és a félretett kaporral díszített káposzta kíséretében tálaljuk. Tejfölt/görög joghurtot kínálhatunk mellé.

Italajánlat:

Félszáraz rozé, könnyű vörösbor.

Kategóriák:

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc
+2-3 óra pácolási idő

Energiatartalom:

533 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek

Nem található recept.
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: