2022. július 4.
Ulrik napja van

ELŐÉTELEK > Meleg előételek


Fotó: Hemző Károly

Illatos hússal
töltött cukkini

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 azonos, közepes méretű cukkini (kb. 1 kg)
  • só, bors
  • 300 g darált pulyka- vagy sertéscomb
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 2-2 szál borsikafű és bazsalikom
  • 4-5 szál közepes zsályalevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 50 g reszelt parmezán sajt
  • 1 kk. vaj/margarin
  • 2 ek. zsemlemorzsa

1. A cukkinikat megmossuk, két végüket levágjuk, hámozatlanul 4-5 cm-es darabokra szabdaljuk, és úgy, hogy a hengerek alja épségben maradjon, kivájjuk a belsejüket. 3 percre enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, onnan azonnal hideg vízbe emeljük, majd üregükkel lefelé konyharuhára borítjuk, és jól lecsepegtetjük.

2. A zöldfűszereket leöblítjük, leveleiket lecsipkedjük, a zsályával együtt finomra vágjuk, és a darált húshoz adjuk. Összedolgozzuk az áttört fokhagymával, a tojással, a tejszínnel, a sajt felével, ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal.

3. Kikenünk vajjal/margarinnal egy kerek sütőedényt, behintjük zsemlemorzsával. Megtöltjük a cukkinitörzseket a húsmasszával, majd talpukra állítva a sütőedénybe rakosgatjuk őket. Tetejüket megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a tetejük, alufóliával letakarjuk, de mindenképpen át kell sülniük! Hidegen is élvezetes!

Tippek:

Friss zöldfűszerek helyett 1/2-1/2 kk. szárított változatukkal készíthetjük.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

308 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Bolognai
palacsintatekercs

Tésztával töltött
padlizsán

Káposztás
palacsinta

Ájult imám, avagy
fahéjas töltött padlizsán

Lazacos-rukolás
omlett

Gombás pirítós,
avagy bruschetta

Spenótkrémmel
töltött tojás

Zöldborsós-szalámis
rántottahasáb

Paradicsomos-
sajtos palacsinta

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Padlizsántallérok
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: