2020. május 30.
Zsanett, Janka napja van


Fotó: Hemző Károly

Rebarbarás-epres kocka

Hozzávalók 35 darabhoz:

  • Az omlós tésztához:
  • 400 g finomliszt
  • 200 g fagyos vaj/margarin
  • 100 g porcukor
  • 1 kk. sütőpor
  • 1 tojássárgája
  • 2 ek. tejföl
  • Továbbá:
  • 1 kg rebarbara
  • 250 g eper
  • 50 g búzacsíra
  • 50 g darált mogyoró
  • 5 tojás
  • 140+100 g kristálycukor
  • 60 g porcukor +a szóráshoz
  • 2 tasak bourbon vaníliás cukor (20 g)
  • 140 g finomliszt

1. Az omlóstésztához összedolgozzuk a felsorolt hozzávalókat, cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 1/2 órát pihentetjük a hűtőben. A rebarbarát és az epret megmossuk, a rebarbarát 2 cm-es darabokra, az eperszemeket félbe-negyedbe vágjuk.

2. Liszezett munkalapon 30x40 cm-es lapra nyújtjuk a tésztát, sütőpapírral bélelt, magas peremű tepsibe terítjük, villával megszurkáljuk. Beszórjuk a búzacsírával összekevert mogyoróval, 180 °C-ra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük, kissé hűlni hagyjuk (a sütőt melegen tartjuk!).

3. A piskótarácshoz kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket 1 csipet sóval, majd 140 g apránként hozzáadott kristálycukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat, a porcukrot és a vaníliás cukrot fehéredésig keverjük, beleforgatjuk a habot és a lisztet.

4. Megszórjuk a tésztát a rebarbarával, az eperrel és 100 g kristálycukorral. A piskótamasszát 10-12 mm átmérőjű, sima csőrős habzsákba szedjük, nem túl sűrűn berácsozzuk vele a gyümölcs tetejét, és 45-50 percig sütjük (tűpróba!). Hagyjuk teljesen kihűlni, végül kb. 6x6 cm-es kockákra vágva kínáljuk. Tetejét meghintjük vaníliás porcukorral.

 

 

Kategóriák:

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

2 óra

Energiatartalom:

184 kcal/darab

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek

Nem található recept.
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: