2020. szeptember 23.
Tekla napja van


Fotó: Elendel

Epres-kivis citromkrémszelet

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 1 készen vásárolt kisebb piskótatekercs
  • A krémhez és a díszítéshez:
  • 12 zselatinlap (20 g)
  • 1 nagy biocitrom
  • 6 pohár natúr krémjoghurt (125 g/doboz)
  • 500 g ricotta vagy sovány krémtehéntúró
  • 4 ek. méz
  • 4 dl tejszín
  • 600 g eper
  • 1 tasak piros tortazselépor (12 g)
  • 6-8 kivi
  • 1 zöldcitrom (lime) héja
  • néhány citromfűbóbita

1. A krémhez beáztatjuk 1,5 liter hideg vízbe a zselatinlapokat. A megmosott citrom héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A joghurtot és a ricottát/krémtehéntúrót elkeverjük a mézzel, a citrom héjával és levével. A zselatint kinyomkodjuk, 4 ek. joghurtkrémmel oldódásig melegítjük, majd több részletben, erőteljes keveréssel a  krém egészéhez adjuk.

2. A piskótatekercset kihajtjuk, kb. 20x30 cm-es lapot szabunk belőle, és méretével azonos, 6-7 cm mély tálba fektetjük. A tejszínt kemény habbá verjük, beleforgatjuk a krémbe, és a piskótalapra simítjuk. Letakarjuk, 8 órára behűtjük.

3. Az epret megtisztítjuk, karcsú gerezdekre-darabokra vágjuk, 200 g-ot félreteszünk, a többivel kirakjuk a krém tetejét, és bevonjuk a felhasználási javaslat szerint elkészített tortazselével. 1 órára a hűtőbe tesszük.

4. Tálaláskor a kiviket meghámozzuk, felaprózzuk. A megmosott lime héját gyufaszálnyi csíkokra szeljük, megdíszítjük vele a süteményt, amelyet csak az asztalnál, a tálban vágunk kisebb kockákra-szeletekre, végül citromfűvel díszítjük. A félretett epret és a kivit külön kínáljuk hozzá. Tejszínhabbal is gazdagíthatjuk.

 

 

Kategóriák:

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc
+8+1 óra dermedési idő

Energiatartalom:

388 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek

Nem található recept.
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: