2022. szeptember 27.
Adalbert napja van

HÚSÉTELEK > Sertéshússal


Fotó: Hemző Károly

Fokhagymás-rozmaringos
sertésszelet

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 dundi gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 kisebb ág rozmaring (10 cm-es)
  • 600 g sertéscomb vagy sovány tarja
  • 2 ek. olaj
  • só, bors
  • 2 ek. finomliszt
  • 1 kk. őrölt köménymag
  • 1,5 dl száraz fehérbor

1. A fokhagymát és a hagymát meghámozzuk, a hagymát vastagabb karikákra vágjuk, a fokhagymagerezdeket tenyérrel/húsverővel kissé ellapítjuk. A rozmaringot leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük, néhány bóbitát félreteszünk a díszítéshez. A húst megmossuk, felitatjuk róla a nedvességet, vékonyan felszeleteljük.

2. Az olajat felforrósítjuk. A hússzeleteket meghintjük sóval, frissen őrölt borssal és fátyolnyi liszttel, majd mindkét oldalukat megkapatjuk az olajban. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, valamint a rozmaringot, megszórjuk a köménymaggal, felöntjük a borral, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk (40-45 perc).

3. A húst nem túl mély tálba szedjük (vagy a serpenyőben hagyjuk), és a félretett rozmaringgal díszítve tálaljuk. Pirított hagymával, petrezselyemmel, paprikakockákkal ízesített krumplipürét, párolt rizst, hagymás tört burgonyát kínálhatunk mellé. Vegyes idénysaláta, savanyúság, őszibarack- vagy szilvabefőtt illik hozzá.

Tippek:

– Sertéssomb/-tarja helyett készíthetjük kicsontozott, hosszúkás szeletkékre vágott felsőpulykacombból, stefániából is (ez utóbbi párolási ideje hosszabb!).

– Illatosíthatjuk a burgonyapürét finomra vágott bazsalikommal, zeller- és/vagy citromfűlevéllel, ízlés szerint néhány csipet szerecsendióval is.

Italajánlat:

Száraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

304 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Töltött paradicsom
tonhalas salátával

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Húsos
lilahagymatorta

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Tatárbifsztek

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Hagymás kotlett
sütőtökös krumplival

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Orosz
csirkehússaláta

Körtés-szőlős
libamellsaláta

Ráksaláta
narancskehelyben

Almás-szőlős
sajtsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: