2020. augusztus 9.
Emőd napja van

Maradék csokoládéból remek fondüt készíthetünk, amelyet nem túl népes gyerek-partyk alkalmával kínálhatunk, szigorúan ügyelve arra, hogy a forró csokoládé ne okozzon sérüléseket!

 

 


Fotó: Hemző Károly

Csokoldéfondü

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 kg friss vagy aszalt gyümölcs (kivi, ananász, alma, körte, mangó, eper, banán stb.)
  • 200 g tejcsokoládé
  • 200 g étcsokoládé
  • 2,5 dl tej
  • 3 tasak bourbon vaníliás cukor (30 g)
  • 1/2 kk. őrölt fahéj

1. A gyümölcsféléket megmossuk, szárazra töröljük, ha szükséges meghámozzuk, kimagozzuk vagy kisebb darabokra vágjuk, és több tálkába vagy egy nagyobb tálra tesszük, illetve hurkapálcákra vagy hosszú nyelű fondüvillákra szúrjuk. A csokoládéféléket felaprózzuk.

2. Kisebb lábasban felforraljuk a tejet a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a fahéjat és a csokoládét, folyamatosan keverve felolvasztjuk (tetszés szerint néhány kanál félig felvert tejszínhabot is keverhetünk hozzá). Ezután átöntjük egy spirituszégő fölé helyezhető, nyeles fondüedénybe vagy tűzálló tálba, és mindvégig melegen tartjuk.

3. Úgy, hogy csak 1-2 gyümölcsdarabot érjen, a forró csokoládékrémbe mártogatjuk a nyársakat. Lecsepegtetjük, tányérunkra támasztva kiskanállal lehúzzuk róluk a gyümölcsdarabkákat, néhány pillanatig türelmesen várunk, csak azután fogyasztjuk, mert a a csokoládé nagyon forró, és könnyen megégetheti a nyelvünket és a szánkat!

 

 

Kategóriák:

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc

Energiatartalom:

245 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek

Nem található recept.
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: