2019. június 27.
László napja van


Fotó: Hemző Károly

Eper-kivisaláta tojáslikőrhabbal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 zselatinlap (10 g)
  • 4 tojássárgája
  • 80 g kristálycukor
  • 1 dl tojáslikőr
  • 4 dl tejszín
  • 400 g eper
  • 2 ek. porcukor
  • 2 tasak bourbon vaníliás cukor (20 g)
  • 1/2 citrom leve
  • 6 közepes kivi
  • 1 ek. csokoládéforgács
  • 4 citromfűbóbita

1. A zselatint beáztatjuk 6-8 dl hideg vízbe. A tojássárgákat és a cukrot gőz fölött habosra felverjük, majd levesszük a gőzről. Beleolvasztjuk a jól kinyomkodott zselatinlapokat, aztán hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük, és elkeverjük a tojáslikőrrel.

2. A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk a tojáskrémbe. 20-22 cm átmérőjű tálba simítjuk, gondosan letakarjuk, és 4-6 órára (egy éjszakára) a hűtőszekrénybe tesszük.

3. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, kicsumázzuk, a szemek nagyságától függően félbe-negyedbe vágjuk, majd meghintjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és az átszűrt ciromlével. A kiviket meghámozzuk, félbe-negyedbe vágjuk, felszeleteljük, fogyasztásig hidegen tartjuk (a kétféle gyümölcsöt csak tálalás előtt keverjük össze, mert az eper megfesti a kivit).

4. Tálaláskor a gyümölcssalátát kistányérokra szedjük. Vízbe mártogatott, nagyobb-öblösebb evőkanállal 2-2 habgaluskát kanyarítunk ki a tojáshabból, a gyümölcssaláta tetejére ültetjük, végül megszórjuk a csokoládéforgáccsal, és citromfűbóbitákkal díszítjük.

 

 

Tippek:

Csokoládéforgácsot úgy készíthetünk, hogy a táblás csokoládét rövidebb élére állítjuk, és burgonyahámozóval vékony réteget „farigcsálunk” le róla.

 

 

Italajánlat:

Tojáslikőr.

Kategóriák:

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc
+4-6 óra hűlési idő

Energiatartalom:

313 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek

Nem található recept.
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: