2020. április 7.
Herman napja van


Fotó: Hemző Károly

Diós linzerkarikák

Hozzávalók kb. 60 darabhoz:

  • A tésztához:
  • 300 g finomliszt
  • 150 g porcukor
  • 150 g darált dió
  • 2 tasak bourbon vaníliás cukor (20 g)
  • 150 g lágy vaj/margarin
  • 1 nagy ek. tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • A díszítéshez:
  • 1 tojásfehérje
  • 10-10 szem piros és zöld kandírozott cseresznye
  • 15-20 diógerezd
  • 30-40 szem natúr pisztácia

1. A tésztához a lisztet és a porcukrot keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a diót, a vaníliás cukrot, a vajat/margarint, végül a tejfölben eldolgozott tojássárgáját, reszelt citromhéjat és sót. Aprítógépbe szórva vagy a robotgép dagasztóspiráljával összedolgozzuk, munkalapra szedjük, gyors mozdulatokkal átgyúrjuk. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, 1 órán át a hűtőben pihentetjük.

2. Kibélelünk sütőpapírral három nagy tepsit/sütőlapot. A tésztát elnegyedeljük, kisebb cipókat, majd ceruzavastagságú rudakat sodrunk belőlük. 8-10 cm-es darabokra vágjuk, karika/gyűrű alakban összecsippentjük, és a sütőlapokra sorakoztatjuk.

3. Az illesztés helyét vékonyan megkenjük tojásfehérjével, és tetszés szerint félbevágott, piros/zöld kandírozott cseresznyeszemekkel, diógerezdekkel, 2-2 pisztáciaszemmel díszítjük.

4. 20 percre hűvös helyre tesszük, aztán 180 °C-ra előmelegített sütőben 12-14 percig  sütjük. A sütőlapokon hagyjuk kihűlni.  Jól záródó fém-/műanyag dobozban tároljuk. Minél tovább „érik”, annál omlósabb, finomabb lesz.

 

Tippek:

Hámozott mandulával, pirított mogyoróval is pompás!

 

 

Italajánlat:

Kávé, tea.

Kategóriák:

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc
+1 óra pihentetési idő

Energiatartalom:

61 kcal/darab

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek

Nem található recept.
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: