2021. augusztus 4.
Domonkos napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Hemző Károly

Paradicsomleves
pizzasütő módra

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g friss vagy 1 doboz konzerv darabolt (400 g) paradicsom
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1 ek. zöldséges ételízesítő
  • 1/2 kk. szárított oregánó
  • 1-2 csipet chilipor
  • só, bors
  • 125 g (1 tasak) mozzarellagyöngy
  • 12-16 szem fekete olívabogyó
  • 50 g parmai/serranoi/speck sonka vékony szeletben
  • 1 dús szál bazsalikom
  • 4 kk. (extra vergine) olívaolaj

1. A paradicsomokat (1 kivételével) 2 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk, magjaikat eltávolítjuk, húsukat felaprózzuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk.

2. A hagymát finomra vágjuk, megfonnyasztjuk az olajban, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a paradicsompürét, 1 perc múlva a paradicsomot (ha konzerv, levével együtt), az ételízesítőt, az oreganót és a chiliport. Felöntjük 1 liter vízzel, szelíd forralással 25-30 percig főzzük, utánasózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk.

3. A mozzarellát és az olívabogyót leszűrjük, lecsepegtetjük, a mozzarellákat félbevágjuk. A sonkaszeleteket hosszanti csíkokra vágjuk-tépkedjük. A bazsalikomot leöblítjük, 4 bóbitát félreteszünk a díszítéshez, a többit felaprózzuk, és néhány csipet kivételével a kész levesbe keverjük.

4. A levest mélytányérokba (vagy nagyobb-mélyebb tálba) szedjük, meglocsoljuk az olívaolajjal. Tetejére kócosítjuk a sonkacsíkokat, a mozzarellával, az olívabogyókkal, a félretett és gerezdekre szelt paradicsommal, végül a vágott és a bóbitás bazsalikommal díszítjük. Hidegen is remek!

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

240 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Zöldspárgakrémleves
sonkagaluskával

Gyömbéres
sütőtökleves

Téli minestrone
csicseriborsóval

Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával

Mediterrán káposztaleves
sajtgaluskával

Kukoricás
paradicsomleves

Karfiol-brokkoli
krémleves

Zellerkrémleves
lazaccal

Céklakrémleves
palacsintametélttel

Padlizsánkrémleves

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: