2019. december 7.
Ambrus napja van


Fotó: Hemző Károly

Narancsos borhabkrém

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 g cukrozott narancshéj
  • 4 ek. narancslikőr (triple sec)
  • 1/2 vaníliarúd
  • 3,5 dl félédes fehérbor
  • 3 zselatinlap (5g)
  • 4 tojássárgája
  • 120 g kristálycukor
  • 20 g vaníliás pudingpor
  • 2 bionarancs
  • 2 dl tejszín
  • 4 mentabóbita

1. A narancshéjat apróra vágjuk és meglocsoljuk a likőrrel. A vaníliarudat felhasítjuk, majd a belsejéből kikapargatott péppel együtt 3 dl borhoz adjuk, felforraljuk, fedő alatt 10 percig pihentetjük. Beáztatjuk a zselatinlapokat 5 dl hideg vízbe.

2. Fém tálban habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral. A maradék 1/2 dl hideg borban eldolgozzuk a pudingport, majd az átszűrt forralt borral együtt a tojássárgákhoz adjuk, és gőz fölött besűrítjük. Lehúzzuk a tűzről, beleolvasztjuk a jól kinyomkodott zselatint, hozzákeverjük a cukrozott narancshéjat a likőrrel együtt, végül belereszeljük a gondosan megmosott narancsok héját, és kihűtjük.

3. Amikor a krém kötni kezd, óvatosan összeforgatjuk a kemény habbá vert tejszínnel, és 4 kehelybe szedjük. Fóliával letakarva legalább 2 órára betesszük a hűtőszekrénybe.

4. Tálalás előtt a naracsokat meghámozzuk, kifilézzük, a gerezdeket legyezőszerűen a krém tetejére terítjük, és mentabóbitákkal díszítjük. Tetejét meghinthetjük pirított mandulalapocskákkal vagy vágott pisztáciával. Ideális vendégváró, a hűtőben 2-3 napig eltartható.

 

 

Italajánlat:

Pezsgő.

Kategóriák:

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc
+2 óra hűlési idő

Energiatartalom:

378 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek

Nem található recept.
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: