
Fotó: Hemző Károly
Narancsos borhabkrém
Hozzávalók 4 személyre:
- 20 g cukrozott narancshéj
- 4 ek. narancslikőr (triple sec)
- 1/2 vaníliarúd
- 3,5 dl félédes fehérbor
- 3 zselatinlap (5g)
- 4 tojássárgája
- 120 g kristálycukor
- 20 g vaníliás pudingpor
- 2 bionarancs
- 2 dl tejszín
- 4 mentabóbita
1. A narancshéjat apróra vágjuk és meglocsoljuk a likőrrel. A vaníliarudat felhasítjuk, majd a belsejéből kikapargatott péppel együtt 3 dl borhoz adjuk, felforraljuk, fedő alatt 10 percig pihentetjük. Beáztatjuk a zselatinlapokat 5 dl hideg vízbe.
2. Fém tálban habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral. A maradék 1/2 dl hideg borban eldolgozzuk a pudingport, majd az átszűrt forralt borral együtt a tojássárgákhoz adjuk, és gőz fölött besűrítjük. Lehúzzuk a tűzről, beleolvasztjuk a jól kinyomkodott zselatint, hozzákeverjük a cukrozott narancshéjat a likőrrel együtt, végül belereszeljük a gondosan megmosott narancsok héját, és kihűtjük.
3. Amikor a krém kötni kezd, óvatosan összeforgatjuk a kemény habbá vert tejszínnel, és 4 kehelybe szedjük. Fóliával letakarva legalább 2 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
4. Tálalás előtt a naracsokat meghámozzuk, kifilézzük, a gerezdeket legyezőszerűen a krém tetejére terítjük, és mentabóbitákkal díszítjük. Tetejét meghinthetjük pirított mandulalapocskákkal vagy vágott pisztáciával. Ideális vendégváró, a hűtőben 2-3 napig eltartható.
Italajánlat:
Pezsgő.
Kategóriák:
Elkészítési idő:
45 perc
+2 óra hűlési idő
Energiatartalom:
378 kcal/adag
Nehézségi fok: