2019. november 17.
Hortenzia, Gergő napja van

A mulattató rajzfilm óta mindenki ismeri a nevét ennek az illatos zöldségtálnak, amelynek Franciaországban vidékenként is számtalan változata létezik. 

 

 


Fotó: Hemző Károly

Francia zöldséges lecsó, avagy ratatouille

Hozzávalók 4-6 személyre:

 

1. A zöldségeket megtiszítjuk, megmossuk. A padlizsánt felkockázzuk, 20 percre besózzuk. A paradicsomot meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A színes paprikákat és a hámozatlan cukkinit felkarikázzuk. A burgonyát 2x2 cm-es kockákra vágjuk, felhasználásig hideg vízbe tesszük.

2. A hagymákat apróra felkockázzuk, és az áttört fokhagymával együtt megfonnyasztjuk a felforrósított olívaolajban. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikakrémet, a fűszerkeveréket, a babérlevelet, ízlés szerint sót és borsot, élénk tűzön 2 percig forraljuk. A padlizsánt bő vízzel leöblítjük, jól kinyomkodjuk.

3. A paradicsomos alapba forgatjuk a színes paprikát, a padlizsánt és a burgonyát, fedő alatt, mérsékelt tűzön 10 percig pároljuk. Hozzákeverjük a cukkinit és az 1-2 bóbita kivételével finomra vágott bazsalikomot, majd fedő nélkül, hogy levét jócskán elfője, az egészet puhára főzzük. Mély tálba szedjük, elnegyedelt koktélparadicsomokkal, valamint a félretett bazsalikommal díszítjük. Melegen, hidegen egyaránt kitűnő; natúr, roston sült, főtt húsok mellé köretként vagy hústalan egytálételként kínáljuk. Bagettet adhatunk hozzá.

 

Tippek:

– Gazdagíthatjuk néhány olíva- és/vagy 1 ek. lecsepegtetett kapribogyóval is.

– Levét teljesen elfőzzük, néhány tojást ütünk rá, és a sütőben rezgősre sütjük.

– Készíthetjük magyaros, avagy spanyolos ízekkel is: a majdnem kész ételbe belefőzünk 80-100 g felkarikázott paprikás kolbászt, avagy enyhén csípős chorizót.

 

 

Kategóriák:

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

180 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek

Nem található recept.
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: