2019. november 17.
Hortenzia, Gergő napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák


Fotó: Hemző Károly

Sonkás grissini
dinnyével

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 24 db grissini (olasz kétszersültrudacskák)
  • 24 hajszálvékony szelet (kb. 300 g) parmai sonka (vagy serrano, speck, vincellér, fekete-erdői sonka)

Csigavonalban haladva szorosan feltekerjük a grissinikre a sonkaszeleteket, majd tálra fektetjük, fóliával lazán betakarjuk, és tálalásig hidegen tartjuk (legfeljebb 1 órán át, mert a grissini a sonka nedvességétől megereszkedik, elveszti ropogósságát). 3x3 cm-es kockákra vágott friss sárgadinnyét, fűszeres, töltött olívabogyókat kínálhatunk hozzá. Finom, gyors, egyszerű!

Változatok:

Egy szikkadt, kb. 500 g-os rozscipó gömbölyded tetejét vékonyan meghámozzuk (a frissnek nincs tartása!), csinos-színes szalagot-masnit kerekítünk köré, és tortacsipkével berakart tálra helyezzük. Tálalásig vágott felületét fóliával betakarjuk. Tálalás előtt, leemeljük a cipóról a fóliát, szabályos közöket tartva, sűrűn-mélyen beleszúrjuk a sonkába tekert grissiniket, a közöket pedig petrezselyemlevélkékkel vidámítjuk-takarjuk, és mihamarabb elfogyasztjuk.

Megjegyzések:

A grissini (ejtsd: grisszíni) olasz specialitás, ma nagyüzemi módon készítik az olajos kenyértésztából sodort rudacskákat, de valamikor a kenyérsütésből kimaradt „hulladékból” gömbölyítették (hacsak nem pizza sült belőle), majd a kemence maradék melegében kétszersült keménységűre megsütötték, és általában borba mártogatva-puhítva fogyasztották. Élvezetes ropogtatnivaló!

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé, aperitifek

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

10 perc

Energiatartalom:

44 kcal/darab

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sonkás-ricottás
padlizsántekercs

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Zöldbabcsokor
paprikával

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Paprikás-sajtos
cukkininyársak

Avokádókrém
paprikaladikban

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Spenótkrémmel
töltött tojás

Mozzarellás paradicsomsaláta
és -nyársak

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Zöldséges rétes

Spenótos
omlett-tekercs
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: