2019. szeptember 20.
Friderika napja van

TÉSZTAÉTELEK > Tészták hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Gombás-kukoricás
fusilli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g sampinyon gomba
  • 4-5 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb csípős-hegyes paprika
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 2 szál bazsalikom
  • 100 g (konzerv) csemegekukorica
  • 1 doboz (400 g) felaprózott konzervparadicsom
  • 2+2 ek. (classico) olívaolaj
  • só, bors
  • 500 g fusilli (orsótészta)
  • 4 koktélparadicsom

1. A gombát, újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a gombát vékony szeletekre, az újhagymát egy kevés zöldjével együtt karikákra vágjuk. A paprikát megmossuk, ereit-magjait meghagyjuk vagy részben eltávolítjuk, apróra felkockázzuk. A petrezselymet és a bazsalikomot (4 bóbita kivételével) felaprózzuk. A kukoricát leöblítjük, lecsepegtetjük.

2. Felforrósítunk 2 ek. olívaolajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát, hozzáadjuk a bazsalikomot és a paradicsomot levével együtt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, félig lefedve 20 percig főzzük-sűrítjük.

3. Nagyobb serpenyőben, felhevítjük a maradék 2 ek. olívaolajat, megpirítjuk benne a gombát, rádobjuk a kukoricát, megszórjuk a petrezselyemmel, sóval és borssal, melegen tartjuk.

4. 5 liter enyhén sós, forrásban lévő vízben (a csomagoláson olvasható főzési idő figyelembevételével) kifőzzük a tésztát, leszűrjük, lerázzuk róla a vizet, a gombához adjuk, és lazán összekeverjük. Arányosan elosztva 4 mélytányérba szedjük, a tésztahalmok tetejére simítjuk a paradicsommártást, és a félretett bazsalikommal, valamint a koktélparadicsomokkal díszítve azonnal tálaljuk. Reszelt parmezán sajtot kínálunk hozzá.

Italajánlat:

Könnyű vörösbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

605 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Tésztával töltött
padlizsán

Krémsajtos-
olívás papucs

Túrós zöldségtorta

Zöldséges rétes

Spenótos
omlett-tekercs

Spenótos
palacsintatorta

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Dinnyés-ribizlis
kacsamellsaláta

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: