2019. június 27.
László napja van

KÖRETEK > Zöldségköretek


Fotó: Hemző Károly

Zöldséges
húsgombócok

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 zsenge karalábé
  • 300 g sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 500 g darált pulykamell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet provence-i fűszerkeverék
  • 1 tojás
  • só, bors
  • 3 ek. olaj
  • 200 g zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
  • 1 zöldségleveskocka

1. Beáztatjuk a zsemlét langyos vízbe. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát apró, a karalábékat 1x1 cm-es kockákra, a sárgarépákat karikákra, a petrezselymet finomra vágjuk. A darált húshoz adjuk a jól kinyomkodott zsemlét, az áttört fokhagymát, a petrezselyem felét, a hagymát, a fűszerkeveréket és a tojást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk, és nagyobb diónyi golyókat formálunk belőle.

2. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a húsgombócokat, kissé ellapítjuk, és előbb élénk, majd mérsékelt tűzön, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Kiemeljük őket a zsiradékból, félretesszük.

3. A serpenyőbe dobjuk a karalábét, a sárgarépát és a zöldborsót (ha mélyhűtött, fagyos állapotban), 4-5 percig pirítjuk, majd aláöntünk egy kevés vizet, beletördeljük a leveskockát, és félig lefedve puhára, de ropogósra pároljuk (6-8 perc). Ezután beletesszük a fasírtocskákat, fedő nélkül összeforraljuk (2-3 perc), majd mélyebb tálba szedjük, és megszórjuk a maradék petrezselyemmel. További köretként sós vízben főtt petrezselymes burgonya, currys párolt rizs ilik hozzá.

Tippek:

– Kisebb méretű fagylaltadagolóval gyorsan és egyszerűen azonos méretű golyócskákat szaggathatunk ki a húsmasszából. Vizes tenyérrel éppen csak meggömbölyítjük, a többi ugyanaz.
– Nem kevés munkát és kalóriát takaríthatunk meg, ha a húsgolyókat nem olajban, hanem sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatva, 180 °C-os sütőben sütjük pirosra.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

35 perc

Energiatartalom:

335 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Ringlis
krumplisaláta

Párolt vörös káposzta
áfonyával

Spárgás
tojáslepény

Gombás lencsefasírt
mazsolás répasalátával

Húsos
lilahagymatorta

Őszi tepsis zöldség –
körtével, dióval

Zöldséges
rizibizi

Szalonnás-zöldborsós
újkrumpli

Sajtkrémes
mártogató

Krumplisaláta
túrókrémmel

Hagymás-diós
karfiolsaláta

Gazdag rizssaláta
tojással
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: