2021. szeptember 28.
Vencel napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Egytálsaláták


Fotó: Elendel

Feta sajtos-
tonhalas babsaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 doboz natúr konzerv fehér bab (kb. 400 g/doboz)
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 csokor retek
  • 2 szál szárzeller zöldjével
  • 15-20 csokor madársaláta
  • 2 doboz tonhal natúr lében (kb. 180 g/doboz)
  • 250 g görög feta vagy kecskesajt
  • Az öntethez:
  • 4 ek. fehérborecet vagy almaecet
  • só, bors
  • 1 kk. méz
  • 6 ek. (extra vergine) olívaolaj

1. A babot szűrőtálba csúsztatjuk, bő, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. A zöldségeket megtisztítjuk, az újhagymát egy kevés zöldjével együtt felkarikázzuk, és a babhoz adjuk.

2. Az öntethez a bor-/almaecetben oldódásig keverünk 1/2 kk. sót, hozzáadunk néhány tekerésnyi őrölt borsot, a mézet és apránként az olívaolajat. A babra locsoljuk, összekeverjük, lefedjük, szobahőmérsékleten 1 órán át érleljük.

3. A retekszemeket karcsú gerezdekre, a szárzellert vékony karikákra vágjuk. Az ép-szép retekleveleket, a zellerzöldjét és a madársalátát megmossuk, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk, néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit nem túl mély tálba szórjuk. A tonhalat és a sajtot lecsepegtetjük, kisebb falatnyi darabokra vágjuk vagy eltördeljük.

4. A retket, a zellert és a tonhalat lazán összeforgatjuk a babbal, majd a leveles salátafélékkel, végül tálra púpozzuk, megszórjuk a sajtdarabkákkal, és a félretett saláta-, illetve zellerlevelekkel díszítve tálaljuk. Sokmagos péksüteményt, pirított kenyeret kínálhatunk mellé.

Tippek:

– Madársaláta helyett (amelyet apró kis csokrokban hagyunk, csak a szárvégi gyökérrészeket távolítjuk el!) készíthetjük rukolával, bébispenóttal, kócos endiviasalátával; retek helyett koktélparadicsommal is.
– A többféle saláta helyett készen kapható salátamixből is remek.
– Konzerv helyett készíthetjük 1 babérlevéllel és 2 gerezd fokhagymával ízesített, előzőleg megfőzött 300 g száraz fehérbabból is, a többi ugyanaz.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

25 perc
+ 1 óra érlelési idő

Energiatartalom:

560 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Ráksaláta
narancskehelyben

Sajtos reteksaláta

Tavaszi saláta
pulykacsíkokkal

Vitaminsaláta
rokfortos öntettel

Krumplisaláta
túrókrémmel

Tavaszi tojástál
uborka-retek salátával

Gazdag rizssaláta
tojással

Spenótos-mozzarellás
tésztasaláta

Sonkás-tojásos
tavaszi saláta

Karalábé-sárgarépa-
fasírt saláta

Tavaszi vegyes saláta
korallöntettel

Tojásos-sajtos
gazdag saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: