2020. január 19.
Sára napja van

LEVESEK > Levesek hússal


Fotó: Hemző Károly

Kókuszos-currys
csirkeleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 karcsú póréhagyma
  • diónyi friss vagy 1/4 kk. őrölt gyömbér
  • 300 g csirkemellfilé
  • 60 g instant kókusztejpor
  • 1/2 chili- vagy 1/4 cseresznyepaprika
  • 1 ek. olaj
  • só, bors
  • 1 kk. curry
  • 2 ek. finomliszt
  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • 1 dl tejszín
  • 1-2 ek. citromlé
  • 2-3 szál petrezselyem
  • 1/2 piros húsú paprika
  • 1 ek. szárított kókuszforgács
  • 4 citromfűbóbita

1. A pórét megtisztítjuk, fehér és világoszöld részét felkarikázzuk. A gyömbért meghámozzuk és finomra vágjuk. A húst leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, 1x1 cm-es kockákra aprózzuk. A kókusztejport simára keverjük 2 dl hideg vízzel, a chilipaprikát vékony csíkokra szeljük.

2. Felforrósítjuk az olajat, beledobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, élénk tűzön, folyamatosan keverve 5 percig pirítjuk, majd szűrőlapáttal kiemeljük az edényből és félretesszük. A zsiradékban 1 percig pirítjuk a pórét, a chilipaprikát és a gyömbért, megszórjuk a curryvel és a liszttel, élénk tűzön további 1 percig pirítjuk. Felengedjük 1 liter vízzel, a kókusztejjel és a tejszínnel, belemorzsoljuk a húsleveskockát, majd félrebillentett fedő alatt, mérsékelt tűzön 10 percig forraljuk.

3. A leveshez adjuk a sült csirkemellkockákat, utánasózzuk, borsozzuk, ízlés szerint citromlével savanyítjuk és felforraljuk. A petrezselymet és a piros húsú paprikát finomra vágjuk, a leveshez keverjük, tálaláskor kókuszforgáccsal és citromfűbóbitával díszítjük.

Megjegyzések:

– A számos leveshez, húshoz, édességhez, koktélhoz stb. szükséges kókusztej nem tévesztendő össze azzal a folyadékkal, amely a friss kókuszdió belsejében található. Kókusztejet árulnak (nagyobb élelmiszeráruházak) konzerv vagy vízben oldódó instant kókusztejpor formájában is, de elkészíthetjük házilag is.
– Ha sietős, 100 g kókuszreszeléket 2,5 dl tejjel vagy vízzel, szelíd forralással 30 percig főzünk, aztán leszűrjük és jól kinyomkodjuk. Ha időnk engedi, pontosabban időben gondolunk rá, a kókuszreszeléket 12 órára beáztatjuk 2 dl langyos vízbe/tejbe, majd leszűrjük-kinyomkodjuk, és a recept szerint dolgozunk vele tovább. Rummal keverve finom aperitív is készíthető belôle.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

205 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Padlizsánkrémleves

Csípős kukoricaleves

Zöldségleves májgaluskával

Kacsaleves
tojácsillaggal

Csirkeleves
tojáskocsonyával

Tésztás bableves
füstölt oldalassal

Húsos-zöldséges
szárazborsóleves

Zöldborsós újhagyma-
krémleves retekkel

Brokkolis-karfiolos
csirkeszárnyleves

Babos-húsos
paradicsomleves

Csirkés-currys
zöldségkrémleves

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: