2019. szeptember 20.
Friderika napja van

Parmai sonka


Fotó: www.langhiranovalley.it
A világ egyik leghíresebb sonkája, amelyet a különleges földrajzi fekvésű Parma környékén (Emilia-Romagna tartomány), többemeletes, spalettákkal nyitható-csukható házakban, pácolás és füstölés nélkül, mindössze gyenge sózással, pusztán a Ligur- és az Adriai-tenger felől egymással szemben bekúszó levegőáramlatok segítségével érlelnek-tartósítanak (legalább 8 hónapon át). Európa minden tájáról, hatalmas hűtőkocsikban érkeznek a sertéscombok, hogy a „levegőváltozás” és a többévszázados szakértelem pompás sonkát varázsoljon belőlük...
Önmagában is mennyei csemege, az egyik legnevezetesebb olasz előétel-különlegesség, a
prosciutto con melone (ejtsd: prosuttó kon melóne), azaz sárgadinnyés sonka alapanyaga.

Kiemelt receptek parmai sonkával


Zsályás-tarjás
csirkemellszelet

Sonkás grissini
dinnyével

Dinnyenyársak
parmai sonkával



Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: