2020. szeptember 24.
Gellért napja van

Mascarpone


Fotó: Hemző Károly

A mascarpone (ejtsd: maszkarpóne) olasz, pontosabban lombardiai eredetű, tehéntejből készülő, krémsajt-állagú, semleges ízű, finom tejszínkrém (energiaértéke kb. 450 kcal/100 g), amelyet vaj/margarin helyett használhatunk édességek, desszertek, különféle ízesítésű szendvicskrémek, legfőképp azonban a nevezetes olasz finomság, a tiramisú (ejtsd: tíramiszu) készítéséhez.
Általában 250-500 g-os kiszerelésben, krémsajtos dobozban kerül forgalomba, kapható magyar és eredeti olasz (ez jóval drágább, de nem annyival jobb) változatban is. A hűtőpultban a krémsajtok-sajtkrémek házatáján keressük.

Kiemelt receptek mascarponéval


Gyümölcsös
piskótarolád

Szőlős-fahéjas
tiramisù

Csokoládés-
epres kocka

Spárgakrémhab

Medvehagyma-
krémleves

Húsvéti mogyorós
ananásztorta

Szívküldi
epertorta

Rokfortos batyu

Sajtkrémes-olívás
paprikacsónakok

Gyümölcsös tiramisútorta

Epres
tiramisùszelet

Gyümölcsös-
krémes kocka



Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: