Curry

Fotó: Hemző Károly
Jó minőségű, többféle csípősségi fokozatú curryport, szójaszószt, chilit, friss korianderzöldet, és számtalan „izgalmas” fűszert elsősorban az ázsiai élelmiszerekre szakosodott üzletekben, vagy nagyobb élelmiszeráruházakban vásárolhatunk. Érdemes gyakrabban, kisebb mennyiséget venni, mert tárolás közben veszítenek az aromájukból.
Felhasználása:
Curryvel a legkülönfélébb ételek készíthetők: tojás, sertés-, marha- szárnyashús, halak, tengeri herkentyűk, rizsételek és mártások sokasága, mint pl. a jól ismert angol Worcester-szósz (ejtsd: vuszter).
Használatával bánjunk csínján, kevés elegendő belőle. Ha vendégnek főzünk vele, tanácsos előre tisztázni, szereti-e!
Sötét üvegben, gondosan lezárva tároljuk, mert idővel kifakul, illetve erős illata átterjed más élelmiszerekre is.
Használatával bánjunk csínján, kevés elegendő belőle. Ha vendégnek főzünk vele, tanácsos előre tisztázni, szereti-e!
Sötét üvegben, gondosan lezárva tároljuk, mert idővel kifakul, illetve erős illata átterjed más élelmiszerekre is.